Siirry suoraan sisältöön

Palvelukoti Koivu ja Tähti

Palvelutalon pihakeinuja

Yksilöllistä ja laadukasta hoiva-asumista ikääntyneille Espoon Mäkkylässä.

Ammattitaitoinen tiimi tarjoaa onnenhetkiä yhteisöllisessä arjessa

Palvelukodissamme työskentelee ammattitaitoinen ja monialainen tiimi vastaten asiakkaidemme kodinomaisesta ja yksilöllisestä hoivasta, josta yhdistyksellä on toimialalla jo yli 30 vuoden kokemus. Jokaiselle asiakkaallemme tehdään yksilöity hoito- ja palvelusuunnitelma, jonka toteuttamisesta vastaa asiakkaan omahoitaja. 

Tarjoamme asiakkaillemme onnenhetkiä arjessa, tuottamalla erilaisia hyvänmielen kokemuksia ja onnistumisia. Viikkobingo suklaapalkintoineen, kädentaitoryhmät, musiikki- ja pelituokiot sekä vierailevat esiintyjät tuovat arkeemme pilkahduksia ulkopuolelta. 

Vaikka toimintamme on yksilöllisyyden huomioon ottavaa korostamme myös yhteisöllisyyttä. Haluamme, että kaikki asiakkaamme kokevat olevansa osa yhteisöämme, joka innostaa ja rikastaa heidän elämäänsä. Jokaisella asiakkaallamme on oikeus tulla hyväksytyksi, kokea vastavuoroisuutta ja saada arvostusta, olla mukana yhteisössä oman persoonanaan.  

Luonto ja ympäristö mukana tekniikkaa unohtamatta 

Arjen viriketoiminnassa tuomme luontoa ja ympäristöä mukaan toimintaan ja annamme vapauden osallistua oman mielenkiinnon mukaan toimintaan. Toiminnassa pyrimme huomioimaan erilaisia 

vaihtoehtoja ryhmäjumpista, tanssihetkiin tai muisteluryhmiin. Vapaa-ajan ohjelmaa sekä viriketoimintaa vetävät talon sisältä asiaan perehtyneet ohjaajat sekä talon ulkopuolelta vapaaehtoiset.  Pyrimme pysymään omalta osaltamme mukana teknologian kehityksessä, miettien mitä uutta toimintaamme voisi liittää. Otamme mielellämme myös omaisia mukaan tähän toimintaan. 

Läheiset ovat tervetulleita osaksi arkea 

Kodeissamme asiakkaan läheinen on tervetullut arkeen ja osaksi hänen päivärytmiään, ulkoillen, seurustellen, osallistuen muuhun toimintaamme. Otamme omaiset mielellämme mukaan myös talon yhteiseen toimintaan, ei vain oman läheisensä parissa. 

Omaiset voivat halutessaan käyttää meidän edullisia ravintolapalveluitamme ja käydä Ravintola Koivussa ja Tähdessä lounastamassa yhdessä läheisensä kanssa, tuoden vaihtelua asiakkaidemme arkeen. 

RAI osana arkea  

Hoitotyötämme arvioidaan RAI-laatuindikaattoreilla. RAI (Resident Assessment Instrument) on kansainvälisesti standardoitu kysely, joka on kehitetty laadun ja kustannusvaikuttavuuden arviointiin ja seurantaan. RAI on THL:n johdolla tehtävä vertaisarvioinnin järjestelmä, jossa kehitetään laadukkaita hoitomenetelmiä parhaista käytännöistä oppimalla. RAI-mittariston avulla teemme myös yksilölliset hoito- ja palvelusuunnitelmat asukkaillemme. RAI arviota täytetään yhdessä asiakkaiden ja omaisen kanssa. 

 

Laadukkaat ja monipuoliset palvelut hyvinvoinnin takuina 

Monialaisessa tiimissämme työskentelee muun muassa kokeneita sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia, restonomeja, kokkeja ja laitoshuoltajia. Tilojen puhtaudesta vastaavat omat laitoshuoltajamme ja pesulapalvelumme hoitaa omat pesulatyöntekijämme. Henkilökunnan välinen tiedonkulku varmistetaan asiakashallintajärjestelmällä. Tarvittaessa hoitajamme lähtee asiakkaan tueksi myös sairaalaan. 

Hoitaja hymyilee palvelukodin käytävällä
 
 
Palvelutalon pihaympäristö - kaksi ihmistä istuskelevat pihan penkillä

Yhteystiedot

Palvelukoti Koivu ja Tähti

Kenttämiehentie 3, 02650 Espoo
koivu@uvky.fi
tahti@uvky.fi

Palveluvastaava
Kirsi Elvilä 040 151 4467
kirsi.elvila@uvky.fi

Pääemäntä
Leena Pekkanen 040 151 4391
leena.pekkanen@uvky.fi

Ryhmäkodit/ Tiimivastaavat
1 krs (Koivu): Lehvä 040 717 1727  Tuohi 050 5508966
2 krs (Tähti): Tuike 040 661 2757  Välke 050 5508997 

Toiminnanjohtaja
Tuula Raatikka 040 712 2314
tuula.raatikka@uvky.fi

Hallintosihteeri
Sari Saviniemi 040 016 3522
sari.saviniemi@uvky.fi

Blogi arkisto

UVKY 12.5.2021

flower

Vapaaehtoiset

Tule tekemään vapaaehtoistyötä! Haluatko lahjoittaa vapaa-aikaasi hyvään tarkoitukseen tuottamalla hyvää oloa ja rikastuttamaan omaa kokemusmaailmaasi.
Lue lisää

berries