Siirry suoraan sisältöön

Live-opiston harjoittelijat Palvelukodissa

Ihminen on kuin kaunis puu, se kasvaa ja kukkii, kun ympäristö on ystävällinen ja lempeä. Yksin se kuivuu ja kuolee, niin kuin jokainen elävä olento autiomaassa.

Valitettavasti vielä nykypäivänä monille osallistuminen voi olla haasteellista, sille saattaa olla monenlaisia esteitä.

Onneksi ei meidän työhömme ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen opiskelijoille. Live-opiston taitava henkilökunta vie mahdollisimman aktiivisesti nuoria kehitysvammaisia eteenpäin osallisuuteen. Siinä meitä auttavat erilaiset yritykset, kuten kaupat, ravintolat jne.  Meillä on ilo kertoa yhdestä meidän pitkäaikaisesta yhteistyökumppanistamme. Kun menemme pari vuotta taaksepäin, pandemian aikaan, palvelukoti Koivu ja Tähti oli melkein ainoa meidän harjoittelupaikkamme. Silloin oli vaikea löytää opiskelijoille mahdollisuutta työvalmennukseen opiston ulkopuolella. Koivu ja Tähti antoi meille sellaisen. Edelleenkin muutama opiskelija viikoittain tekee ulkotöitä palvelukodin piha-alueella. Kitkeminen, haravointi, hiekotus, lumityöt jne., pitkä lista erilaisia hommia, joita opiskelijat tekevät ohjatusti ja tuetusti. Vihdoinkin olemme päässeet siivoamaan myös sisätiloihin.

Työ oli todella palkitseva meidän opiskelijoillemme. He harjoittelivat työelämän tärkeitä pelisääntöjä ja saivat hyvää työkokemusta tulevaisuuteen. Työn ohella vahvistuttiin sosiaaliset ja yhteiskuntataidot. Tärkeää osaaminen on  mm. kavereiden auttaminen ja odottaminen. Joillekin alun perin oli harjoiteltava myös avun pyytäminen. Teimme suuri askel eteenpäin, kehityimme tässä kaikki. 

Toivottavasti palvelukodin asiakkaille on ollut meidän panoksestamme myös hyötyä ja iloa. Suuri kiitos Koivu ja Tähden henkilökunnalle ja erityisesti Sari Saviniemille. Ja tietysti paljon kiitoksia asiakkaille.

Kesä on jo ovella ja meidän yhteistyömme menee loman ajaksi stopille, mutta innoilla odotamme jatkoa jo syksyn alusta.

From Live with love.
Elena Zabrodina